donderdag 16 april 2009

Teachmeet 2009 na Iponbeurs deel 3

Tijdens de Teachmeat was het gebruikelijk dat middels het werpen van een Picasjoe het duidelijk werd voor de presentator dat het tijd was. 30 sec voordat de countdown afgelopen was, werd de knuffel reeds in de lucht gehouden. Dit was mijn beer Bruno ter ore gekomen en die was het daar helemaal niet mee eens. Knuffels zijn om geknuffeld te worden en niet om te gooien. Bruno had daarom de stoute schoenen aangetrokken en dit verwoord in een podcast. Voor wie hem nog even wil beluisteren, kan op deze link klikken( kies dan voor de eerste player)

Het gekke was dat na het verhaal van Bruno niemand het meer in zijn hoofd haalde om met Picasjoe te gooien! Kwam dat nu omdat Bruno al zijn familieleden had meegenomen en dreigend op het podium stonden, of omdat hij dreigde een nieuwe politieke partij op te richten? Of kwam ik zelf zo dreigend over.... Resultaat was wel dat Picasjoe later in alle rust had plaatsgenomen op de beamer. Meer foto's van deze teachmeat vind je hier

Teachmeet 2009 na Iponbeurs deel 2

Het liefst staat je presentatie online, of je hebt het op een stick indien mogelijk of je probeert snel je eigen laptop aan te sluiten. Op één of andere manier is het not done om met een Powerpoint te werken. Het mag wel maar dan kun je rekenen op wat boegeroep ed.
Tijdens jou presentatie worden er direct vragen gesteld en zijn er hele fanatieke Bloggers die direct online verslag doen. Twitteren is helemaal iets waar veel deelnemers zich mee bezighouden. De Twitterfountain, een digitale lifestreamweergave van alle sms-jes, wordt constant op een digibord gepresenteerd.
Wat zou je nu met zo'n Twitterblog kunnen doen binnen een basisschool........ Daar moest ik als mobiele beller die nooit sms-t even over nadenken.
  1. Op een schoolkamp / schoolreis kan er op een vastgesteld tijdstip even heerlijk door een aantal leerlingen getwitterd worden. Kinderen blij, ouders blij.
  2. Tijdens sportdagen in de rust even mededelingen doen aan het thuisfront
  3. Een excursie kan opgeleukt worden met berichten voor of van het thuisfront.
  4. Er kunnen vragen gesteld worden over bepaalde zaken en natuurlijk ook nog beantwoord worden.

Wellicht schieten me binnenkort meer mogelijkheden te binnen!

Teachmeet 2009 na Iponbeurs

Een beetje laat, maar toch voor mij een reden om het te melden.

Na de Iponbeurs in Utrecht ben ik geweest bij Teachmeet. Wat is teachmeet precies?
Een teachmeet is een gezellige, informele en zeer inspirerende bijeenkomst waar mensen bij elkaar komen die iets met ICT en Onderwijs hebben. Gedurende de Teachmeet kun je lekker borrelen of heerlijke hapjes eten. Latr bleek er zelfs een complete maaltijd gesponsord te zijn. In de Teachmeetzaal toont en vertelt men elkaar over de zaken die hen bezighoudt op ICT-gebied. Je krijgt 7 minuten(micropresentatie) of 2 minuten ( nano)de tijd om je ding te doen. Dit kan middels een voorinschrijving aangemeld worden. Op de bijeenkomst zelf verschijnen de deelnemersnamen in een digitale fruitmachine, waaruit dan een naam geselecteerd wordt die aan de beurt is. Je weet dus nooit wanneer dat zal zijn. De fruitmachine is een uitstekend middel om op school te gebruiken om te kiezen wie er aan de beurt is. Roosters voor klassendiensten, lootjes voor Sinterklaas, wie leest nu zijn gedicht / verhaal voor. Wie mag nu kiezen welk onderdeel van een circuitmodel men gaat doen enz. Alles keurig zichtbaar op het digibord of beeldscherm. Ben je aan de beurt dan klinkt er ook nog een flink digitaal gejuich.

vrijdag 3 april 2009

Smarttable Nieuw digibord in tafelformaat in de klas.

Binnenkort zullen deze borden ook hun intrede doen in de klas. Kinderen kunnen makkelijk op hun eigen niveau alleen, maar ook samenwerkend met andere kinderen. Via fingertouch slepen en plaatsen van bepaalde zaken en op de juiste plaats positioneren. Men kijkt dan van bovenaf op de tafel. Dit soort zaken kunnen natuurlijk ook al op het gewone digibord plaatsvinden.