woensdag 11 maart 2009

Grafieken en ExcelVaak wordt Excel niet gebruikt in de basisschool, vandaag dus wel. Ik denk ook dat een cursus Excel ook niet noodzakelijk is binnen de basisschool. Het is wel handig als leerkrachten er mee kunnen werken.In de bovenbouw komen in de rekenmethodes vaak grafieken voor. Indien dat het geval is dan is het handig om op de pc de leerlingen zelf grafieken te laten maken. Laat ze gewoon de namen en de getallen typen. Daarna selecteren van beide rijen, klik op invoegen en kies voor grafieken.

Daarna verschijnt er een mooi keuzemenu om diverse soorten grafieken te maken.
De kleuren kunnen ze ook nog aanpassen en men kan de gegevens in diverse grafiekjes laten zien. Zorg dat alles binnen een A4 past( kies extra/opties/pagina-einde aanklikken, daarna heb je een keurig stippellijntje lopen die de grenzen van het A4-tje aangeeft.


Tevens is het op dat moment handig om optellingen met autosom te maken, maar wat heel erg tot de verbeelding spreekt is het hanteren van een formule en die naar de andere sommen kopieƫren en alles wordt automatisch uitgerekend.
Klik in veld van de uitkomst/type =b2*c2......Selecteer het vakje, daarna met muis rechtsonder op hoek vakje staan er verschijnt een plus, ctrl-knop ingedrukt houden en er verschijnt een 2e plusje/ klik linkermuis en sleep naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten