donderdag 29 oktober 2009

Teachmeet PO

Woensdagmiddag 28 oktober was er bijeenkomst van Teachmeet PO in het Creative Lab in Amsterdam. In het zaaltje van Pakhuis de Zwijger was er een speciale versie van teachmeet, gericht op het onderwijs. Fons van de Berg was degene die veel zaken had geregeld, ongetwijfeld met nog een aantal andere mensen. Er werd in den lande ook flink meegekeken want alles werd opgenomen en gestreamd uitgezonden. Dan krijg je natuurlijk ook allerelei Twitteraars die vragen stellen op commentaar leveren. Er werd natuurlijk ook vanuit de zaal direct getwitterd. Alle tweets van Teachmeet PO werden ook tegelijk via een beamer geprojecteerd, zodat men direct kon genieten van alle teksten.

Kennisnet zou de rekening van de drankje en de hapjes betalen, bedankt hiervoor. Dat is dan ook meteen de reden dat er regelmatig foto's voorbij komen waar mensen met een drankje staan. Dat is nu precies de gezelligheid van zo'n unconference bijeenkomst. Veel gesprekken werden dan ook aangeknoopt, genetwerkt en afspraken gemaakt.
De foto's zijn te bekijken door op deze link te klikken

Er waren diverse micropresentaties van 7 minuten, nano's van 2 minuten en een drietal speeddates van 10 minuten (hierbij kon je maar twee presentaties bijwonen, keuzes maken dus.

Het was een zeer gezellige bijeenkomst waar veel nieuwe zaken gepresenteerd werden op ict-gebied. Een opvallende presentatie was die van een nieuwe werksituatie in de klas, waarbij je het bestaande werkblad van een tafel vervangt door een blad waarin een beeldscherm is geïntegreerd, wat direct ook je pc is. Draadloos contact met de server en toetsenbord. Een tablet geïntegreerd waar met een speciale tekenpen geschreven en gemuisd kan worden. Het beeldscherm is ook een touchscreen en kan plat liggen of gekanteld worden. Tafelblad is zo ontworpen dat er ook gewoon gewerkt kan gaan worden, zelfs handenarbeid ed.


Zo'n bijeenkomst maakt mensen weer enthousiast, een heerlijke manier dus om kennis te nemen van elkaars experimenten en ervaringen op ict-gebied te delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten