zaterdag 30 januari 2010

Wikikids Spreekwoorden Foto/Filmwedstrijd 2010

Op Wikikids staan al een aantal spreekwoorden en ook de betekenis van dat spreekwoord, maar er zijn veel meer spreekwoorden. Met de spreekwoordenfoto/filmwedstrijd proberen we meer spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden op te nemen in Wikikids en natuurlijk jullie creativiteit en kennis te vergroten.


Pak een woordenboek, zoek op internet, kijk op Wikikids en kies een bestaand spreekwoord, uitdrukking of gezegde uit en probeer het in een foto weer te geven.

Soms kan het met één foto, maar soms zijn er vervolgfoto's nodig. Voel je vrij om het spreekwoord in scène te zetten en er een digitale foto van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die op het strand staat en spijkers op laag water zoekt. Het paard wordt achter de wagen gespannen. Er zijn legio mogelijkheden te bedenken.

Maarrrrr ...het is natuurlijk ook mogelijk dat je een kort filmpje maakt. ( max speelduur 3 minuten). Kies of voor een filmpje zonder geluid, of zorg voor een goede geluidsopname met bijv. externe microfoon, of praat dichtbij de ingebouwde microfoon. Zet er wellicht nog een muziekje onder! Leef je dus uit. We zijn benieuwd wat het allemaal voor leuke dingen oplevert!

Klik hier voor het bericht op Wikikids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten