donderdag 11 februari 2010

Beursvloer ICT en Onderwijs leeg…….. Google Apps wordt besproken!

Ja het is gratis en dan stromen alle onderwijsmensen weg bij de beurs, men was al bij de organisatie zo verstandig om het naar een grotere zaal te verplaatsen. De gcompany kwam uitleggen hoe je prima met Google Apps binnen het onderwijs aan de gang kunt. Het bestaat al een paar jaar en voor het onderwijs is het helemaal gratis. Toch maar even afgewacht hoe dit allemaal verloopt tav veiligheid ed. Maar Google is waarschijnlijk veiliger dan menig schoolnetwerk. Zelfs de hackers in China kregen het niet voor elkaar! Google slaat alles op verschillende servers op, waarbij er delen bij verschillende servers geplaatst worden.

In eerste instantie dien je de domeinnaam te regelen zodat de mail via google gaat lopen( je behoudt dan wel je gewone schooldomeinnaam, daarna krijg je een eigen krachtige beheersomgeving waar je van alles kunt regelen.
Alle documenten hebben een open format, je kunt alles plaatsen, maar ook altijd weer je documenten exporteren in allerlei formaten, ook naar MS Word ed. Alles wat je er plaatst kun je gewoon weer weghalen.
Samenwerking via googledocs is prima te doen, samen aan één document werken, delen met elkaar. Zelf formulieren opstellen en resultaten weergeven in een spreadsheet.

Samenwerking met surfnet, er ontstaat de mogelijkheid om Single Log in mogelijkheden te krijgen(één inlognaam en wachtwoord voor alle toepassingen)

Je krijgt dus :

Gmail( perfecte overzichtelijke mailomgeving)
Google Agenda (prima te delen met wie je wil, afspraken simpel af te stemmen)
Google Documents ( online delen van tekstdocumenten, spreadsheets, presentations, formulieren en
uitwerkingen)
Google sites ( mogelijkheden om gratis sites voor je school te ontwikkelen en te plaatsen binnen ELO)
Google Talk ( ingebouwde chatfunctie, chats worden ook opgeslagen en bewaard )
Google Translate ( keurig schermpje waarbij een vertaalrobot alles vertaalt, prima te gebruiken bij internationale contacten)
Google Search ( supersnel zoeken binnen de eigen mailomgeving)
En nog tal van andere gadgets!
Moodle is binnen deze omgeving te gebruiken als Electronische Leer Omgeving

Kortom Google Apps brengt je school straks digitaal een stuk verder. De komende vier jaar is het in ieder geval gratis, dat is afgesproken en ligt vast. In het vervolgtraject misschien ook wel maar dat is nog niet bekend.


Presentatie Huig Ouwehand

2 opmerkingen:

  1. Hi Harry,
    Goede samenvatting van mijn verhaal deze middag. En ook toevallig, ik ben opgegegroeid in Katwijk (Molenhofschool, Marnixschool en Pieter Groen College. Mijn ouders wonen er nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harry, Ik heb dit bij m'n gmail account allemaal. inclusief google waves (mocht m uitproberen voor ze). Erg tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen