donderdag 11 maart 2010

Visualizer / documentcamera

Een enorm handig apparaat is natuurlijk de visualizer  of beter uitspreekbaar een documentcamera, hiermee kun je heel snel een pagina uit je boek tonen op je digibord, kleine voorwerpen laten zien aan iedereen, insecten en andere beestjes die in de buurt voorkomen kun je groot voor iedereen zichtbaar maken. Darna kun je het ook in de digibordsoftware op slaan. Nadat mensen een tijdje met het digibord gewerkt hebben is dat heel gauw een nieuwe impuls voor het onderwijs.
Via deze symbaloopagina kun je meer info verwerven. Het betreft wel één en hetzelfde bedrijf, maar er staat veel info bij elkaar.
1. Close-up Demonstraties Demonstreer close-up een techniek of handeling die anders moeilijk te zien is door de gehele klas: Het juiste gebruik van een liniaal of geodriehoek. Het juiste gebruik van een reken- of boormachine.

2. Schilder en teken technieken Soms is het handig om een bepaalde kunst/techniek / vaardigheid te tonen met behulp van de visualizer. Door je werkblad uit te vergroten tot het formaat van je projectiescherm of digibord, maak je het voor de leerlingen makkelijker om te zien en te begrijpen. Laat ook regelmatig leerlingen zelf de visualizer gebruiken om een techniek te demonstreren.

3. Delen en vertonen van werk Het vertonen van het werk van kinderen met een visualizer heeft een aantal voordelen: Het kan gebruikt worden om progressie te tonen en te belonen. Het kan gebruikt worden om de andere leerlingen te inspireren. Het vertoonde werk kan worden besproken met de gehele klas: Wat is er goed aan en welke dingen zouden nog iets beter kunnen? Het vertonen van werk kan gedaan worden voordat, tijdens en nadat de leerlingen zelfstandig gewerkt hebben.... houdt tussendoor een mini evaluatiesessie om te laten zien hoe iedereen het op zijn manier doet.

4. Lees voor uit een reuze boek! Tijdens het voorlezen van een boek leg je het onder de visualizer. Dit maakt het tot een grote letters en plaatjes boek! De leerlingen zijn in staat om het verhaal te volgen in de tekst of zelfs in staat om het hardop voor te lezen aan de rest van de klas. Het is een geweldige manier om met de visualizer de afbeeldingen en platen te bespreken met de gehele klas.

5. Vertoon een reuze insect! Verzamel insecten van rond de school en leg ze onder de visualizer. Buig de camera tot vlak boven het insect! De leerlingen zijn nu in staat om alle details van een insect klassikaal te bekijken en te bespreken. Maak foto’s of een video voor gebruik in een verslag of een digibord les.
5. Nog meer manieren om een visualizer te gebruiken Handige reviews en gebruikerstips Kant en klare lesplannen voor gebruik in de klas Video’s en voorbeeldfoto’s van de visualizers Kieswijzer om tot het juiste model visualizer te komen Ideeën opdoen en delen op het wereldwijde forum http://www.documentcameras.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten