donderdag 3 juni 2010

Beetje Spellen

Voor mensen die problemen hebben met spellen, of je nu dyslectisch, nt2 of gewoon niet zoveel van spelling weet dan kun je nu iedere dag een klein beetje oefenen. Ga naar Beetje Spellen. Je hoeft je alleen maar met een emailadres aan te melden en je wachtwoord te onthouden, wel even bevestigen, daarna kun je aan de gang.


Elke dag krijg je standaard en mailtje ter herinnering met een link om de oefening van de dag te gaan doen( dit kun je ook uitzetten. Het duurt maar een paar minuten, er wordt een controle uitgevoerd en alles wordt bijgehouden en kun je de resultaten keurig terug zien. Een prima activiteit om dagelijks terug te laten keren, het is natuurlijk mogelijk om dit zowel thuis als op school te doen.

Je krijgt iedere dag een mailtje ter herinnering, je klikt op de link en logt in met je emailadres en je wachtwoord. Daarna krijg je vier vragen, waarna je direct feedback krijgt over de fouten, er staat dus bij iedere zin een stukje uitleg bij.

Er wordt bijgehouden hoe je scores zijn geweest.

Ben je goed in spellen dan is Beter Spellen een prima website.(Van dezelfde makers). Hier zijn de spellingopdrachten moeilijker, maar ook hier krijg je keurig uitleg hoe het moet en waarom. Ook hier gaat het om iedere dag 4 opdrachten. Prima dat je iedere dag wordt herinnerd per mail.

Bovendien staat op de websites ook allerlei spellingsproblemen met regels beschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten