zondag 28 november 2010

Teachmeet voor leerkrachten van dezelfde jaargroepen OBODB

Uitnodiging voor een ICT-Teachmeet


Wat is een Teachmeet?!!

Leer iets nieuws, laat je verbazen, vermaken en enthousiasmeren. TeachMeet is een informele bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe ICT-zaken in het onderwijs, innovatie en creativiteit. Iedereen kan deelnemen en zijn/haar coole ideeën of geweldige ervaringen uit de onderwijspraktijk met anderen delen.

Binnen de stichting werken bijna alle collega’s reeds met digitale schoolborden, krijgen leerlingen taken toebedeeld die op de computer uitgevoerd dienen te worden en gebruik je zelf allerlei zaken die op het internet te vinden zijn.

Uit gesprekken met allerlei collega’s is gebleken dat er eigenlijk behoefte is om met collega’s die in dezelfde jaargroep werken eens met elkaar van gedachte te wisselen hoe zij bepaalde zaken binnen de eigen jaargroep oplossen t.a.v. ICT-zaken, welke software ze gebruiken, welke handige zaken ze op internet hebben ontdekt om in hun eigen groep te gebruiken. Hoe leerlingen aangestuurd worden via weektaken, wat voor zaken handig zijn op het digibord, hoe om te gaan met time-management etc.

Om uitwisseling van ideeën per jaargroep mogelijk te maken wordt er per jaargroep dit schooljaar één bijeenkomst gehouden op een schoollocatie, waarbij leerkrachten van dezelfde jaargroep interessante zaken met elkaar uitwisselen op ICT-gebied. Deze bijeenkomst zal ongeveer een uur duren, waarbij er kennis zal worden uitgewisseld over allerlei zaken die in eerste instantie met het gebruik van ICT te maken hebben.

Daarna kan er via de mail gecommuniceerd worden met de collega’s van de eigen jaargroep om nieuwe ideeën uit te wisselen of om vragen te stellen.

Het is dus niet de bedoeling om iedere keer bij elkaar te komen (tenzij men dat zelf zou willen), het is puur bedoeld als kennismaking en om een start te maken om kennis met elkaar te delen.

Als er dan zaken bovenschools vastgelegd / gedeeld / georganiseerd moeten worden waar ICT een rol in kan spelen dan zal daar actie voor worden ondernomen.


Tijdens deze bijeenkomst is het de bedoeling dat je in een paar minuten wat zaken laat zien die jij binnen je groep regelmatig gebruikt en die voor anderen eyeopeners kunnen zijn. Dat kan het gebruik van een website of verzamelwebsite zijn, maar ook een powerpoint die door lln of lk is gemaakt, opdrachten in worddocument, gebruik van piekerpaden, webpaden, doepaden en webkwesties etc. Het gaat dus om praktische zaken die inzetbaar zijn binnen jouw groep. In een kort verslag zullen dan ook de urls / internetlinken opgenomen worden.


Wil je deelnemen of kun je toevallig niet op de bewuste dag, maar wil je wel op de hoogte blijven van de info van je collega’s vul dan het online-formulier in zodat dit in een lijst opgenomen kan worden. Heb je een combinatieklas dan kun je ook meerdere bijeenkomsten bijwonen, maar ook doorgeven dat je per mail op de hoogte gehouden wil worden.

Er zijn diverse locaties gekozen en iedere keer op een andere school.

Datum Jaargroep Locatie Tijden

Di 18-01-2011 Groep 8 Achtbaan locatie Beukenrode 16.00-17.00 uur

Do 03-02-2011 Groep 7 Bolwerk 16.00-17.00 uur

Ma 07-02-2011 Groep 6 Jutter 16.00-17.00 uur

Di 15-02-2011 Groep 5 Krulder 16.00-17.00 uur

Do 03-03-2011 Groep 4 Klaverweide 16.00-17.00 uur

Ma 07-03-2011 Groep 3 Dubbelburg locatie Rijnsburg 16.00-17.00 uur

Di 15-03-2011 Groep 1/2 Regenboog 16.00-17.00 uur

Via deze link kun je de aanmelding regelen voor de bijeenkomstVriendelijk groet,

Harry Spoelstra

Bovenschools ICT-er stichting OBODB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten