woensdag 2 februari 2011

Wikikids Zoekwedstrijd en win een Flipcamera

Zoeken van juiste informatie is vaak nog wel een probleem binnen de basisschool. Wikikids heeft het 5 jarig jubileum aangegrepen om dat zoeken te verbeteren, daarom de volgende informatie:

Welkom bij de WikiKids wedstrijd van januari / februari 2011!

Dit jaar bestaat WikiKids 5 jaar een goede reden voor een feestje!
We hebben een spannende speurtocht gemaakt.
Je kan deze vanaf 25 januari hier vinden.

Om de geheime missie te kunnen volbrengen en je weg te vinden naar de hoofdprijs moet je iedere keer op zoek naar codes. Deze codes kun je vinden binnen deze wiki  http://www.wikikids.nl/

Alleen de codes (antwoorden) die daar te vinden zijn, worden goedgekeurd. Pas als je de goede code intypt, krijg je de volgende opdracht te zien.

Als je de laatste code goed ingetypt hebt, vul je je contactgegevens in en maak je de slagzin af. Vraag hiervoor eerst toestemming aan je vader of moeder, meester of juf.

De eerste 100 deelnemers die de adresgegevens van de school insturen én een mooie slagzin maken, krijgen een WikiKids cadeau voor de hele groep!

De inzender van de mooiste slagzin, wint een flipcamera.

De wedstrijd loopt van 25 januari tot 25 februari 2011.
Doe jij ook mee?

Als extraatje heeft de stichting Wikikids een uitgebreide pdf handleiding gemaakt, waarmee zo op het digibord alle informatie aan de leerlingen getoond kan worden. Zelfs een uitleg om op een goede manier te leren zoeken binnen de zoekmachines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten