donderdag 5 januari 2012

Contact met zieke leerling vanuit school onderhouden

Beste meedenkers,


 
We hebben een leerling op school die al diverse chemo's achter de rug heeft. Het is belangrijk dat hij contact blijft houden met zijn klas en natuurlijk vice versa. Omdat zijn ziekte nog wel een hele tijd zal duren willen we graag de contactmogelijkheden vergroten. Zelf denk ik aan:
 1. Iedere dag contact opnemen met de klas of leerling via een skype verbinding
 2. Lln bij toerbeurt laten emailen, zodat er iedere dag berichtjes voor hem zijn via een groepsemailadres
 3. Starten van een twitteraccount, waarbij in een gesloten vorm contact wordt onderhouden.
 4. Leerling bepaalde lessen laten volgen via webcam ( iemand ervaring hiermee, wat voor camera, welke voorzieningen verder nodig ...., hoe zit het met geluid
 5. Lln ligt op bed, dan gebruik maken van een tablet/ipad, draadloze voorziening regelen in thuissituatie, zijn er simpele voorzieningen te regelen met een mobiel draadloos accespoint op school( noodgebouw wat nog twee jaar staat)
 6. chatten
 7. samenwerken aan een opdracht met googledocs
 8. ...... 
Wie heeft ervaringen en ictdeetjes op onderwijskundig gebied en wie heeft ervaringen met de technische voorzieningen?

3 opmerkingen:

 1. Neem contact op met stichting Digibeter (www.digibeter.nl): technisch hoogwaardig, goede ondersteuning en bovenal geen onkosten.
  Wij (Mytylschool Eindhoven) hebben hier erg goede ervaringen mee (helaas wel vaak een wachtlijst..)

  Harrie Bos
  Leerkracht Mytylschool Eindhoven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probeer een webchair aan te vragen. De leerling kan vanuit huis inbellen via Skype en via de geleverde laptop kan de leerling vanuit huis de camera bedienen. De leerkracht heeft een microfoon om. De leerling kan zo dus ook spelletjes spelen mt klasgenoten, vanuit eigen taalblok o.i.d. Meelezen etc. Ik heb dit met een meisje met de ziekte kanker weten te krijgen en het werkte geweldig.
  Peter sterke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben contact via een webchair. Wachtlijst van half jaar. Verder maken onze leerlingen een klassenkrant voor de zieke leerling. Deze brengen ze onder schooltijd naar de leerling. Op die manier is er ook fysiek contact en dat is ook van belang

  BeantwoordenVerwijderen